Üdvözlünk a Lenkey-s Bajtársi Egyesület weboldalán.

Olvasd el a történetünket...

Nyomtatóbarát változat
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

lenkeysek_2020.jpg
Nyomtatóbarát változat
Jogsegélyszolgálat BEOSZ

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetség Operatív Elnöksége határozat alapján 2020. december 1-jétől Jogsegélyszolgálatot indít, amelyet dr. Nádasdy József ügyvéd, a Szövetség jogi szakértője végez.
 
A Jogsegélyszolgálat keretén belül a BEOSZ tagsági kategóriái részére [alap tagszervezetek, tagszövetségek és egyéb bajtársi közösségek, pártoló tagszervezetek, és tagszövetségek, tiszteletbeli tagszervezetek és tagszövetségek vezetői és tagjai (továbbiakban: tagok)] szóbeli tanácsadáson alapuló jogi segítség igénybevételére van lehetőség térítésmentesen.

 
működése: minden hónap második kedd 10.00-12.00
helyszíne: alapvetően telefonon történő tanácsadás, szükség esetén, előre egyeztetve 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b., BEOSZ iroda
 
Elérhetőségek a Lenkey-s Bajtársi Egyesület elnökségénél.
 
 
Jogi segítségnyújtás keretében nyújtott tanácsadás
 
- polgári jogi,
- társasági jogi,
- egyesületi jog
 
alapvető kérdéseire terjed ki, amely átfogja a tagok szervezeti életében felvetődő problémákat, jogi természetű kérdéseket.
 
A Jogsegélyszolgálatot igénybe vevő tájékoztatást kap az ügyre vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezésekről, a lehetőségre álló jogérvényesítési módokról, azok anyagi és eljárási szabályairól.
 
A tájékoztatás kiterjed arra, hogy a tényállás alapján az ügy milyen tárgykörbe körbe tartozik, az ügy megoldására vonatkozóan milyen megoldás létezik, milyen jogi eljárás keretében oldható meg (mi a jogérvényesítés fóruma, pl.: bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció, stb).
 
 

Milyen ügyekben nem kérhető jogi tanácsadás?
Jogi segítségnyújtás esetén a támogatás igénybevétele nem terjed ki az alábbi esetekre:
  • szerződés készítésére (kivéve, ha a szerződést kötő felek közösen kérik a támogatást, és mindegyikük vonatkozásában fennállnak annak a feltételei),
  • olyan jogügylet tárgyában, amelyben a jognyilatkozatot csak ügyvéd vagy kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett okiratba vagy közjegyzői okiratba foglaltan lehet tenni (kivéve, ha a jogügylet a fél és családja lakhatását szolgáló ingatlan elidegenítése vagy megterhelése),
  • személyes ügyek esetében.
Nyomtatóbarát változat
Mindenszentek napján Lenkey János sírjánál

Mindenszentek napján Lenkey János sírjánál
 
 
20201101_lenkeysir_002.jpg
 Nyomtatóbarát változat
Képes beszámolónk október 6-ról

A Lenkey szobornál és sírnál tartott megemlékezésekről.
 
Fotó: Lenkey János

20201006_leneky_szobor_013.jpg
 Nyomtatóbarát változat
Az aradi vértanúkra emlékeztek - Eger TV

Az egri születésű Lenkey János honvéd tábornokra és az aradi tizenhármakra emlékeztek október 6-án délelőtt a belvárosban. Az önkormányzat, a Lenkey Társaság Kulturális Örökség Egyesülete és a Lenkey-s Bajtársi Egyesület, valamint városi intézmények vezetői, iskolák, és az egri pártok képviselői rótták le tiszteletüket október 6-án a Lenkey János szobornál.
 
Nyomtatóbarát változat
Egerben is megemlékeztek az aradi vértanúkról

Az egri városvezetés a Lenkeys Bajtársi Egyesülettel és az Egri Lenkey János Általános Iskolával megemlékezését tartott az aradi vértanúk emlékére kedd délelőtt.

 
Az esemény fényét az általános iskola diákjai emelték műsorukkal. A Lenkey udvarban tartott ünnepi megemlékezésen beszédet mondott Munkácsi Sándor tartalékos ezredes, felidézve a jelenlévők előtt a százhetvenegy évvel ezelőtti eseményeket. Méltatta a tizenhárom mártírhalált halt férfi kitartását, hősiességét és hazafias érzelmeit említve, hogy közülük jó néhányan nem magyar ajkúak voltak. Ennek ellenére mégis életüket áldozták az ügyért, hiszen a szabadság oldalán álltak.

Képgaléria: Az aradi vértanúkra emlékeztek Egerben


Valamennyi Egerben aktív szervezet képviselője megjelent, hogy koszorúval és főhajtással emlékezzen a szabadságharcos vértanúk emléke előtt a városvezetés által szervezett megemlékezésen. Lerótta tiszteletét Eger önkormányzata, a Heves Megyei Kormányhivatal képviselői pedig az Egri Járási Hivatallal együtt helyeztek el el koszorút. Tisztelgett a hősök előtt többek között a Fidesz egri szervezete, a Lenkey-s Bajtársi Egyesület, a Lenkey Társaság Kulturális Örökség Egyesület, a Magyar Honvédség megyei szervezete közösen a Wigner Jenő Műszaki Informatikai Technikum Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégiummal, az Egri Lenkey János Általános Iskola, a Megyei Vitézi rend Egri Székkapitánysága, a Szent György Lovagrend, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Heves Megyei Szakképzési Centrum és a Gárdonyi Géza Színház társulata.


Forrás:

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egerben-is-megemlekeztek-az-aradi-vertanukrol-2914936/

Nyomtatóbarát változat
MEGHÍVÓ - Aradi vértanúk emlékére szervezett koszorúzásra

Meghívó 2020. október 06-án 10.00 órakor kezdődő, az aradi vértanúk emlékére szervezett koszorúzásra.
 
 
20201006_meghivo_.jpg
Nyomtatóbarát változat
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kellemes húsvétot kívánunk, mindenki vigyázzon magára és maradjatok otthon!
 
 
2020_husvet_lenkeys.jpg
Nyomtatóbarát változat
Közgyűlés 2020. 03. ELMARAD!

Tisztelt Tagtársam!

Az új koronavírussal kapcsolatos intézkedések kapcsán a közgyűlés elmarad.
Megtartásáról később intézkedünk.

Munkácsi Sándor


A Lenkey-s Bajtársi Egyesület az 2019. évi működéséről beszámoló közgyűlést tart 2020. -
MH. 5. KIÉI tanácsterem.(Eger, Hatvanas ezred u. 3.)

Napirendi pontok:
- beszámoló a 2019. évi programokról
- pénzügyi beszámolás a 2019. évről
- 2020. évi programok
- egyebek

Amennyiben 16.00-kor a tagság jelenléte nem haladja meg az 50+1 % jelenlétet (27 fő) úgy a közgyűlést ----ra újra összehívom, mely után a megjelentek többségi szavazatával döntünk!


Megjelenésetekre feltétlen számítok!

Tisztelettel:

Eger, 2020. március 06.

Munkácsi Sándor

nyá. mk. alezredes.
elnök

Nyomtatóbarát változat
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván a Lenkey-s Bajtársi Egyesület.
 
 lenkeys_2019_.jpg
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 »