Üdvözlünk a Lenkey-s Bajtársi Egyesület weboldalán.

Olvasd el a történetünket...

Nyomtatóbarát változat
Egerben is megemlékeztek az aradi vértanúkról

Az egri városvezetés a Lenkeys Bajtársi Egyesülettel és az Egri Lenkey János Általános Iskolával megemlékezését tartott az aradi vértanúk emlékére kedd délelőtt.

 
Az esemény fényét az általános iskola diákjai emelték műsorukkal. A Lenkey udvarban tartott ünnepi megemlékezésen beszédet mondott Munkácsi Sándor tartalékos ezredes, felidézve a jelenlévők előtt a százhetvenegy évvel ezelőtti eseményeket. Méltatta a tizenhárom mártírhalált halt férfi kitartását, hősiességét és hazafias érzelmeit említve, hogy közülük jó néhányan nem magyar ajkúak voltak. Ennek ellenére mégis életüket áldozták az ügyért, hiszen a szabadság oldalán álltak.

Képgaléria: Az aradi vértanúkra emlékeztek Egerben


Valamennyi Egerben aktív szervezet képviselője megjelent, hogy koszorúval és főhajtással emlékezzen a szabadságharcos vértanúk emléke előtt a városvezetés által szervezett megemlékezésen. Lerótta tiszteletét Eger önkormányzata, a Heves Megyei Kormányhivatal képviselői pedig az Egri Járási Hivatallal együtt helyeztek el el koszorút. Tisztelgett a hősök előtt többek között a Fidesz egri szervezete, a Lenkey-s Bajtársi Egyesület, a Lenkey Társaság Kulturális Örökség Egyesület, a Magyar Honvédség megyei szervezete közösen a Wigner Jenő Műszaki Informatikai Technikum Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégiummal, az Egri Lenkey János Általános Iskola, a Megyei Vitézi rend Egri Székkapitánysága, a Szent György Lovagrend, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Heves Megyei Szakképzési Centrum és a Gárdonyi Géza Színház társulata.


Forrás:

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egerben-is-megemlekeztek-az-aradi-vertanukrol-2914936/