Üdvözlünk a Lenkey-s Bajtársi Egyesület weboldalán.

Olvasd el a történetünket...

Nyomtatóbarát változat
HM oltási protokoll

Tisztelt Katonák! Honvédelmi Alkalmazottak!
Tisztelt Munkatársak, Nyugállományú Bajtársak!
Kedves Katona Hozzátartozók!
 
A koronavírus elleni védekezésben fontos, régen várt mérföldkőhöz érkezett az ország. Az elérhető és engedélyezett vakcinákkal az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók oltását követően – az Operatív Törzs által meghatározott oltási ütemterv szerint – hamarosan megkezdődhet az Önök immunizálása is.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetése bár a járvány kezdetén bevezetett szigorú rendszabályokkal igyekezett mindent megtenni az állomány egészségének megóvása érdekében, de mindezek ellenére, több mint 4000 munkatársunk fertőződött meg. Jelentős részük már meggyógyult, de három munkatársunkat - egy önkéntes tartalékos katonát és két honvédelmi alkalmazottat – sajnos örökre elveszítettük.
 

Tisztelt Katonák! Hölgyeim és Uraim!

Számunkra elsődleges fontosságú, hogy minél előbb megkezdődhessen az Önök oltása.
Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium oltási protokollja követi a kormány oltási stratégiáját. Ennek megfelelően az egészségügyben dolgozók kaphatták meg elsőként a vakcinát, köztük azok a katonák és egészségügyi alkalmazottak, akik a Honvédkórházban, a védelem-, illetve a csapategészségügy területén látják el feladataikat.

A honvédelmi tárca a teljes személyi állomány részére biztosítani fogja az immunizálás végrehajtását. Ezért a Magyar Honvédség több változatot dolgozott ki az oltások beadására, amelyet alapvetően a vakcinák rendelkezésre állása határoz majd meg.

Készen állunk arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség teljes, aktív szolgálatot ellátó állományának oltása – beleértve az aktív szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonákat is – országszerte egyidőben, 22 oltóponton, 95 oltóhelyen, rövid idő leforgása alatt megtörténhessen.
Az oltási sorrendet tekintve most azok a katonák kaphatják meg a védőoltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati, vagy missziós feladataikat.

Őket követi a járványügyi védekezésben résztvevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák oltása.
A személyi állomány további tagjainak immunizálása az Operatív Törzs által jóváhagyott ütemterv szerint történik, a korábbiakban már említett, kizárólag a Magyar Honvédség által működtetett 95 oltóhely egyikén.
Az oltás önkéntes és ingyenes, azonban az előzetes regisztráció mindenképpen szükséges, amit a
 
 
oldalon tehetnek meg.

Mindenkit arra kérek, minél előbb regisztráljanak a megadott címen!
 
Tisztelt Nyugállományú Bajtársak!
Kedves Katona Hozzátartozók!

A honvédelmi tárca nem csupán az aktív állományról kíván gondoskodni, hanem önökről is. Együttműködve a nyugállományú egyesületekkel, valamint a honvédségi érdekképviseleti szervezetekkel, kiemelt figyelmet kívánunk fordítani azokra a nyugállományú katonákra és volt honvédségi dolgozókra, akiknek segítségre lehet szükségük az informatikai eszközök használatában.

Önök az előzetes értesítést követően a területileg kijelölt oltóponton fogják a vakcinát megkapni. Fontos, hogy minél előbb regisztráljanak, hogy a többi magyar állampolgárhoz hasonlóan, az illetékes kórházi oltópontokon, valamint a háziorvosi rendszeren keresztül hozzájussanak a szükséges információhoz, hogy HOL és MIKOR kaphatják meg a védőoltást.
 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Hosszú út vezetett idáig, hogy – egyelőre a védekezés további fenntartása mellett - megkezdhettük a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet felszámolását.

Köszönettel tartozunk a védekezésben résztvevőknek azért az áldozatos munkáért, amit nap mint nap végeznek a magyar emberek életének megmentéséért és az ország működőképességének megőrzéséért.
Ebben a helytállásban jelentős szerep hárult a Magyar Honvédség katonáira is, akik a feladatokból számtalan formában vették ki részüket.

Köszönjük az ország lakosságának fegyelmezett, utasítást követő magatartását, türelmét és támogatását, amelyet katonáink és a Magyar Honvédség irányába tanúsítottak.

Arra kérem Önöket, hogy mindenki a maga területén tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a járványhelyzetet közös erővel és összefogással, minél előbb felszámolhassuk. Tartsuk be a rendszabályokat, az utasításokat, oltassuk be magunkat, mert csak így leszünk képesek legyőzni a vírust, és visszatérni a megszokott mindennapi életünkhöz.


Budapest, 2021. február 02.
 
Tisztelettel:
Benkő Tibor