Hír: Jogsegélyszolgálat BEOSZ
(Kategória: Híreink)
Küldte: lenkey-sek.hu
2020. december 02. szerda - 22:24:13


A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetség Operatív Elnöksége határozat alapján 2020. december 1-jétől Jogsegélyszolgálatot indít, amelyet dr. Nádasdy József ügyvéd, a Szövetség jogi szakértője végez.
 
A Jogsegélyszolgálat keretén belül a BEOSZ tagsági kategóriái részére [alap tagszervezetek, tagszövetségek és egyéb bajtársi közösségek, pártoló tagszervezetek, és tagszövetségek, tiszteletbeli tagszervezetek és tagszövetségek vezetői és tagjai (továbbiakban: tagok)] szóbeli tanácsadáson alapuló jogi segítség igénybevételére van lehetőség térítésmentesen.

 
működése: minden hónap második kedd 10.00-12.00
helyszíne: alapvetően telefonon történő tanácsadás, szükség esetén, előre egyeztetve 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b., BEOSZ iroda
 
Elérhetőségek a Lenkey-s Bajtársi Egyesület elnökségénél.
 
 
Jogi segítségnyújtás keretében nyújtott tanácsadás
 
- polgári jogi,
- társasági jogi,
- egyesületi jog
 
alapvető kérdéseire terjed ki, amely átfogja a tagok szervezeti életében felvetődő problémákat, jogi természetű kérdéseket.
 
A Jogsegélyszolgálatot igénybe vevő tájékoztatást kap az ügyre vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezésekről, a lehetőségre álló jogérvényesítési módokról, azok anyagi és eljárási szabályairól.
 
A tájékoztatás kiterjed arra, hogy a tényállás alapján az ügy milyen tárgykörbe körbe tartozik, az ügy megoldására vonatkozóan milyen megoldás létezik, milyen jogi eljárás keretében oldható meg (mi a jogérvényesítés fóruma, pl.: bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció, stb).
 
 

Milyen ügyekben nem kérhető jogi tanácsadás?
Jogi segítségnyújtás esetén a támogatás igénybevétele nem terjed ki az alábbi esetekre:
  • szerződés készítésére (kivéve, ha a szerződést kötő felek közösen kérik a támogatást, és mindegyikük vonatkozásában fennállnak annak a feltételei),
  • olyan jogügylet tárgyában, amelyben a jognyilatkozatot csak ügyvéd vagy kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett okiratba vagy közjegyzői okiratba foglaltan lehet tenni (kivéve, ha a jogügylet a fél és családja lakhatását szolgáló ingatlan elidegenítése vagy megterhelése),
  • személyes ügyek esetében.Ezen hír származási helye: Lenkey-s Bajtársi Egyesület EGER
( http://lenkey-sek.hu/len/news.php?extend.66 )